Om oss

Indexator är världsledande tillverkare av rotatorer och säljer idag till mer än 40 marknader över hela världen. 

Vi arbetar aktivt med värdegrundsfrågor och månar om att skapa en miljö där alla trivs och har möjlighet att utvecklas. Vi lägger stora resurser på produktutveckling och arbetar nära världens ledande tillverkare av basmaskiner och utrustning för bland annat skogsbruk, materialhantering, återvinning och transport. Vi har koncentrerat all kunskap, alla resurser och all erfarenhet till vår utvecklings- och produktionsanläggning i Vindeln, ca 45 minuter nordväst om Umeå.

Kvalitet är en viktig ledstjärna för oss på Indexator Rotator Systems. Vår spetskompetens, erfarenhet och moderna produktionsanläggning borgar för en hög slutkvalitet på varje ingående detalj och den färdiga produkten. Alla produkter är individuellt testade för att säkra att vi alltid levererar en pålitlig och precisionstillverkad produkt. Detta är några exempel på varför våra kunder över hela världen känner sig trygga och nöjda med produkter från Indexator Rotator Systems.

 

Driver utveckling och kvalitet framåt

Den starka familjetraditionen i företaget har skapat ett långsiktigt fokus när det gäller produktutveckling. Indexator Rotator Systems har målmedvetet arbetat för att producera säkra, tåliga och starka produkter.

 

Högklassig produktionsanläggning

För att klara de höga kraven på kvalitet, flexibilitet och leveranssäkerhet har vi satsat på en toppmodern produktionsanläggning i Vindeln, där all produktion sker. Företaget arbetar med modern produktionsteknik och en del av detta är det avancerade FMS-systemet (Flexibelt Maskinsystem) för effektiv materialförsörjning.

 

Forskning och utveckling i världsklass

I testlabbet på tre våningsplan säkras produkternas hållbarhet och effektivitet. Med avancerad mätutrustning kan verklighetens tuffa arbetsförhållanden testas. Internationella maskintillverkare vänder sig till oss för att utveckla nya produkter eller funktioner, ofta utifrån en given kravspecifikation. Våra materialexperter, konstruktörer och produktionstekniker arbetar sida vid sida. Detta och närheten till fullskalig testkörning skapar tillämpad forskning i bokstavlig bemärkelse, där resultatet omgående omsätts i praktiken.

 

Toppmodern och automatiserad produktion

FMS-anläggningen är ett automatiserat lager som med hjälp av en kranrobot och integrerade datorsystem materialförsörjer bearbetningsmaskinerna. Det skapar ett flexibelt produktionssystem med avseende på omställning, kapacitet och process. För att säkerställa kvaliteten i de komplicerade konstruktionerna arbetar vi uteslutande i avancerad 3D-CAD.

 

Starkt varumärke och världsvid försäljning

Indexator Rotator Systems är idag ett mycket starkt varumärke inom skogsbranschen i hela världen. Den långa erfarenheten har vi tagit med oss även till branschen för materialhantering och återvinning. Våra produkter kännetecknas av spetskunnande inom såväl konstruktion som materiallära och tillverkning.

Indexator har idag ca 100 anställda. Vi har en hög andel exportförsäljning där ca 80 procent av produktionen säljs till mer än 40 marknader runt om i världen.

Indexators strategiska kompass

Indexator Rotator Systems AB har en företagsfilosofi som är en gemensam bild av hur vår verksamhet ska bedrivas.

Läs vår strategiska kompass här

Service & Support

Vi finns till för dig för att du skall få svar på alla slags frågor som omfattar våra produkter.

Service & support

Utökat K100-program

K100 är en serie svivlar som bygger på en unik kombination av beprövad teknik och stor flexibilitet. 

Läs mer här